Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

ABLAKVÁLASZTÁSI ÚTMUTATÓ

 

A műanyag nyílászárók előnyei:

Cégünk műanyag nyílászárókból többféle árkategóriát is forgalmaz, így mindenki számára elérhetővé tesszük az ablakcserét, s ezáltal nagyobb mennyiségű energia megtakarítását. Műanyag nyílászáróink nem csak fehér színben rendelhetőek. A fehér műanyag ablakokon, erkélyajtókon, bejárati ajtókon kívül elérhetőek a fa utánzatú fóliázott, illetve a festett szerkezetek is. Színes műanyag ablakai színét a RAL színskálából választhatja ki, vagyis több száz szín közül válogathat kedvére. Annak sem kell lemondania a műanyag nyílászárók praktikusságáról, akinek inkább a fa ajtók, ablakok nyerik el tetszését, mivel elérhetőek a fa utánzatú fóliával ellátott nyílászárók, így nem kell többet vesződnie régi fa ablakainak mázolásával.

  • soha többet nem kell csiszolnia, mázolnia régi fa nyílászáróit
  • a műanyag ablakok profilja nem színeződik, nem sárgul be, még erős UV sugárzás hatására sem
  • az ablakcsere után nagy mennyiségű energiát takaríthat meg régi nyílászáróihoz képest
  • a műanyag ablakok profiljai nem deformálódnak el
  • igény esetén a műanyag ablakok hanggátlási értéke fokozható

 

Lehetséges nyitásmódok:

  • fix: A fix ablakok nem nyithatók, egy tokprofil van beüvegezve.
  • nyíló: A nyíló ablakok hagyományosan befelé nyílnak. Buktatni nem lehet őket.
  • bukó: A bukó ablakok csak buktathatók, oldalirányba nem nyithatók. Leggyakrabban olyan méreteknél használatos, ahol a szélesség nagyobb, mint a magasság.
  • nyíló-bukó: A bukó-nyíló nyithatók és buktathatók is, melyet a kilincs állásával választhatunk.

Profilnak nevezzük a nyílászáró műanyag részét. Minden forgalmazott termékünk "A" kategóriás, nem forgalmazunk "B" kategóriás termékeket. Mit jelent ez?

"A" kategória: Ez a legjobb minőségű műanyag. A profil külső falai 3mm vastagok. Az ilyen alapanyagú szerkezeteknél a méretkorlátok nagyobb szárnyakat is gyárthatóvá tesznek. A gyártott ablakok erősebbek, tartósabbak, hiszen az összehegesztési felület erős.

A modern nyílászárók alap üvegezése két üveges változatoknál 2,8W/m2K a legjobb elérhető érték 1,0W/m2K. Háromrétegű üveggel ez akár 0,6W/m2K-ig fokozható. Hangszigetelés területén is remekelnek az ablakok csillapításuk 32dB-45dB ami gyakorlatilag képes a külső hangokat teljesen kizárni csukott állapotban.

A hazai nyílászáró piacon 3-8 légkamrás profilokból készült nyílászárókat kínálnak a gyártók. A kamrák számának növekedése a jobb hôszigetelést hivatott szolgálni. Minél több kamrát helyezünk el ugyanabban a beépítési mélységben (profilszélességben), annál több helyet veszünk el a PVC ablakok statikai merevségét biztosító acélszelvényektôl. Cégünk Aluplast és Fenstherm ablakokat forgalmaz, 3,5,7 kamrás modellekkel, a céltól függően.